woensdag 6 oktober 2010

omelet met ham,kaas,tomaten en doperwten/wortelmix

Ingrediënten :
10gram boter
5 eieren
klein scheutje melk
50 gram geraspte kaas
2 tomaten ( in plakjes gesneden )
4 plakjes ham ( in kleine stukjes gesneden )
1 blikje doperwten/wortel ( even opwarmen en uitlaten lekken )
peper


Een omelet is heel snel gaar dus zorg dat je alle ingrediënten van te voren klaar hebt staan.


En zo maak je de omelet :
Breek de eieren en klop ze met behulp van een vork in een kom goed los.
 Roer er een scheutje melk en wat peper door.
Smelt boter in een grote koekenpan en net voordat de boter bruin wordt voeg je de eiermix toe.
Draai een beetje met de pan zodat het ei zich goed over de bodem verdeeld.
Laat de omelet op een niet al te hoog vuur gaar worden voor 2 tot 3 minuten.


Verdeel de geraspete kaas, de doperwten/wortelmix, de plakjes tomaat en de ham over de helf van de omelet.
Heel even laten doorwarmen en dan de omelet dubbel vouwen in tweeën delen en  op  borden laten glijden.


Je kunt hier salade , brood, rijst, of een blikje kant en klare spagetti bij eten.


I

1 opmerking: